Індійська ЧОРНА СІЛЬ ГІМАЛАЙСЬКА 100 г аюрведична з протимікробною та антисептичною дією

ЧОРНА СІЛЬ ГІМАЛАЙСЬКА
Чорна сіль — це продукт вулканічного походження. Видобувається в індійських Гімалаях. У перемеленому вигляді вона не зовсім чорна, швидше за всього сіро-рожева, має специфічний запах сірководню. За цю якість чорну сіль цінують вегетаріанці, використовуючи її для імітації смаку яєць. На смак цей продукт солоний. Він має легкий запах сірководню, який пропадає під час потрапляння в гарячі страви. Ця сіль вважається «легкою», тому що не затримує надмірно вологу в організмі.
Корисні властивості чорної гімалайської солі
- Покращує травлення, позбавляє здуття живота та газоутворення.
- Чинить протимікробну та антисептичну дію.
- Покращує зір, знімає мігрені та головні болі.
- Забезпечує протиблювоту дію, знімає запалення горла.
Понад 70 мікроелементів присутній у чорній солі. Це магній, калій, селен, сірководень, йод, залізо тощо. Натрій хлор, безумовно, також входить до складу чорної солі, але в меншій кількості ніж, наприклад, до кам'яної солі, що позитивно для організму людини та не призводить до таких дисбалансів, як сечокам'яна хвороба, ожиріння, захворювання опорно-рухової системи тощо.
З точки зору аюрведи, природа чорної солі зігріваюча, вона балансує Капху та Піту. Посилює вогонь травлення, робить смак їжі більш насиченим. На відміну від звичайної білої солі, чорна сіль не збільшує вміст натрію в крові, тому рекомендується до прийому людям із високим кров'яним тиском
Особливості застосування чорної солі
Продукт відмінно підходить для промивання носа неті потім, використовуючи йогівську техніку джала неті (простими словами — промивання носа сіллю). При ангіні та запаленому горлі рекомендується полоскати його з розчином із чорної солі.
Термін придатності до споживання: 7 років.
Країна-виробник: Індія.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Пряна сіль |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 100 г |
Склад | чорна сіль |
Тип | Порошок |
- Ціна: 34,90 ₴