КУРКУМА МЕЛЕНА (100ГРМ) ДАМОДАРА
Широко поширена в Азії і на Сході, куркума (турмерік) використовується як добавка до їжі і як харчовий барвник. Також відомі її оздоровлюючі властивості. Добавка куркуми до їжі сприяє виробленню жовчі і шлункового соку, спеція підвищує апетит. У народній медицині куркуму застосовували при захворюваннях дихальних шляхів, печінки, жовчного міхура, нирок, а також як шлунковий засіб, що покращує травлення та підвищує апетит. Вона регулює рівень холестерину в крові. Куркума живить всі тканини тіла, але особливо вона корисна для травної, дихальної і кров'яний систем. Ця спеція поєднується абсолютно з усіма прянощами. Куркума здавна відома своєю здатністю очищати кров, при цьому вона розігріває її і стимулює утворення нових кров'яних тілець. Вона благотворно впливає на всі тонкі канали тіла, чакри і нормалізує обмін речовин в організмі, коригуючи як їх надлишок, так і недолік. Куркума в поєднанні з молоком надає омолоджуючий ефект на шкіру і покращує колір обличчя. Куркуму п'ють на ніч з гарячим молоком, маслом, какао і медом. Також відомо застосування куркуми в косметології. Вона входить до складу кремів, шампунів. Для зміцнення волосся її втирають в голову разом з сандаловим маслом. При шкірних захворюваннях, порізах і саднах куркуму використовують як присипку. В Європі спецію широко використовують у кондитерській промисловості – вона дає страв соковитий яскраво-жовтий колір. Крім кольору, куркума надає свіжість продукту і збільшує термін зберігання. Куркумою приправляють омлети, супи і овочеві салати. Додається куркума в овочеві рагу, пюре, печені овочі, страви з рису, бобових, солодкі страви та молочні напої.
Показання до застосування: застуді,ангіні,першінні в горлі,віруси ГРЗ,нетравленні шлунка, поганої циркуляції крові, кашлі, фарингіті, хворобах шкіри, діабеті, артритах, анемії, пораненнях..
Побічні дії, протипоказання: жовтяниця, гострий гепатит, вагітність, висока Пітта..
Спосіб застосування: Для лікування вживати у вигляді: настою, відвару, порошку (від 250 мг до 1 гр.), в молоці або заварювати і вживати як чай. Для профілактики або у разі захворювань горла, полоскати настоєм куркуми горло.
Куркума є прекрасним натуральним антисептиком і найбільш відповідним протизапальним засобом для тих, хто ослаблений хронічними захворюваннями або просто хворий. У той же час куркума покращує травлення та підвищує активність кишкової флори. Куркума також використовується зовнішньо у поєднанні з медом при забитих місцях, розтягуваннях, синцях або подразненні шкіри. Якщо ви порізалися, присипте рану порошком куркуми – це допоможе продезінфікувати рану, зупинити кров та сприяє швидкому загоєнню. Куркума благотворно впливає на розтягування зв'язок: тому вона корисна для практикуючих хатха-йогу і спортсменів. Куркума в поєднанні з молоком надає омолоджуючий ефект на шкіру та покращує колір обличчя (теплий молочний напій з куркумою є давнім косметичним засобом). Кулінарне використання: Куркума використовується не тільки для ароматизації, але й для фарбування страв, надаючи їм жовтого або оранжево-жовтого кольору. За це вона й одержала назву "індійський шафран". Незамінна вона в каррі, та й взагалі у будь-яких стравах індійської кухні. Використовується із яйцями, овочами, бобовими, морепродуктами. Додають куркуму в соуси, супи, а особливо гарна вона у стравах із рису, баранини, яловичини з азіатським смаком.
Склад: Порошок кореня куркуми (Curcuma longa)
Термін придатності: 2 роки. Дата виготовлення вказана на упаковці.
Вироблено в Індії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Куркума |
Упаковка | Картонна коробка |
Вага | 100 г |
Склад | куркума |
- Ціна: 72,60 ₴