КУМІН (ЗІРА) НАСІННЯ (100ГРМ) ДАМОДАРА
Кумін (римський кумін або зіра), що широко використовується на Сході спеція, родич фенхелю і кмину, але зі своїм оригінальним, злегка горіховим ароматом. Сприяє травленню, має сечогінний, жарознижувальний ефект. Сприяє поліпшенню потенції у чоловіків і збільшенню молока у жінок, що годують. У південних штатах Індії часто роблять чай із насіння куміну, вважаючи, що він допомагає при хворобах серця, покращує зір, позбавляє нудоти, покращує апетит. Суміш спецій, що надає незвичайного смаку стравам з овочів, сої, супам, соусам, закускам, гарнірам. Додається перед готовністю страв. Плоди кмину в науковій медицині застосовують при атонії кишечника, запорах, як антимікробне, вітрогонне, а також для підвищення функцій травних залоз. Ефірна олія має протитуберкульозну дію, застосовують при неврозах, пухлинах, хворобах очей, при порушенні обміну речовин. Випробуваний засіб від гикавки. Кумін підходить навіть дітям.
Показання щодо застосування: помагає в хворобах серця, покращує зір, позбавляє нудоти, покращує апетит.
Побічні дії, протипоказання: Побічні ефекти відсутні.
Спосіб застосування: Для більш повного розкриття аромату насіння кмину варто обсмажити на сухій сковороді Кулінарне використання: Кумін є суттєвою частиною мексиканської, латиноамериканської та індійської кухні. Використовується при приготуванні сирів, маринадів, ковбас, супів, соусів, каррі, фаршу, рису і квасолі, а так само в лікерах.
Склад: Насіння куміна (Cuminum nigrum) Термін придатності: 2 роки. Дата виготовлення вказана на упаковці.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кмин |
Упаковка | Картонна коробка |
Вага | 100 г |
Склад | кумин |
- Ціна: 146,30 ₴