КАРДАМОН, ЗЕРНА Вищий сорт (50ГРМ) ІНДІЯ

Корисний склад кардамону та його властивості
Насіння кардамону містить у собі велику кількість корисних речовин. У їхньому складі є:
- мікро- та макроелементи (залізо, магній, кальцій, цинк);
- вітаміни групи В, білок, терпінеол, цинеол;
- ефірна олія становить від 4 до 9% маси;
- на 10% вони складаються з амідону.
Завдяки цим компонентам кардамон застосовується як ефективний діуретичний засіб, пряність, що стимулює інтенсивність секреції підшлункового соку та зміцнює мускулатуру шлунка. Ця спеція є хорошим стимулятором роботи нервової системи, благополучно виводить із пригніченого стану та значно покращує робочий процес мозкових клітин.
Кулінарне застосування кардамону
Кардамон часто використовується у східній кухні, особливо у різноманітних каррі, а також входить до складу скандинавської випічки. На сході також популярна міцна кава з кардамоном. Ця пряність надає особливого смаку печінці, марципану, медовим пряникам, пирогам з дріжджового тіста, тістечкам з фруктами, компотам і стравам з фруктів, морозиву.
Кардамон додають у супи, особливо гороховий, соуси, підливи, страви з риби та м'яса. Він входить до складу багатьох популярних сумішей прянощів, у тому числі гарам масалу та каррі.
Склад: кардамон (Cardamom).
Об'єм: 50 грам.
Термін придатності: 3 роки. Дата виготовлення вказана на упаковці.
Країна-виробник: Індія.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кардамон |
Упаковка | Картонна коробка |
Вага | 50 г |
Склад | кардамон |
- Ціна: 245,50 ₴